maandag, februari 05, 2007

Search in BI

Zijn de BI-spelers voorzichtig wat zoekmogelijkheden in hun oplossingen aan het verwerken. De search spelers pakken het drastische aan en bieden search als BI oplossing aan. Zo introduceren 2 leiders van Gartners 'Information Access Magic Quadrant', een naar eigen zeggen, fundamenteel andere manier om BI te bedrijven.

Fast introduceert het Adaptive Information Warehouse (AIW) dat bestaat uit een data cleansing tool en een data analyse tool, radar, genaamd. Computerworld laat een aantal analisten aan het woord over AIW.

De onderliggende techniek noemen ze bij Fast de Pyramid server, dat wordt gepresenteerd als een alternatief voor kubussen. Zo op het eerste gezicht komt het op mij over, alsof ze BI-software hebben ontwikkeld ipv dat ze hun zoekmachine hebben ingezet voor een BI-oplossing.
Het meaning analytics warehouse van Autonomy lijkt spectaculairder. Dat is een module die informatie uit video, email, database etc indexeert, transformeert en analyseert obv betekenis en relaties. Meer informatie is er nog niet over te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten