vrijdag, februari 23, 2007

Data mashups platformen voor bi

Getriggerd door mijn eigen post over mashups, heb ik nog verder gesnuffeld naar enterprise web 2.0 voorbeelden van mashups. Ik heb 2 voorbeelden gevonden: Oracle en Denodo.

Nu blijkt Oracle pas Webcenter suite geïntroduceerd te hebben. Dat is een toolset is om data uit applicaties met web 2.0 technieken - inclusief mashups- te integreren en om users te laten collaboreren via wiki's en weblogs. De user interface die met webcenter is te bouwen wordt hier gedemo-ed. Het enterprise web 2.0 blog is er overigens niet zo over te spreken.

Denodo is een Spaans bedrijf dat zich geheel richt op 'data mashups voor the enterprise'. De denodo data mashup architectuur integreert gestructureerde data uit bedrijfsapplicaties met ongestuctureerde data van het web of uit interne bronnen. De mashup is de plek waar die data samenkomt. De kracht van Denodo zit ook gedeeltelijk in een techniek om die ongestructureerde data te clusteren en/of samen te vatten. Denodo heeft 2 webinars en interview over het platform online staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten