dinsdag, januari 02, 2007

Talend, open source ETL

talend.jpgHet Franse Talend presenteert zich als het open source ETL alternatief voor de (te) dure tools als Informatica en consorten.

Of Talend dat waar kan maken zal de komende jaren moeten blijken, want de grote ETL leveranciers transformeren hun tools naar Data Integratie hulpmiddelen waar SOA een grote rol speelt. Die web services schijnen er aan te komen. Daarnaast heeft Talend heeft nog een aantal andere onderscheidende kenmerken:

  • De business modeler. Met Talend studio ontwerp je eerst logische mappingen - in Talend heet dat eufemistisch een business model - waarachter je de code hangt.

  • Grid computing. Talend kan workloads over verschillende servers verdelen. Bij het opschalen hoeven er niet perse extra processoren bijgeplaatst worden maar kan er gebruik gemaakt worden van al bestaande servers.

  • Perl als scripttaal. Niet de meest voor de hand liggende keus, maar Perl is open source en er zijn zo'n 38.000 modules te verkrijgen waarvan een grote gedeelte te maken heeft met datamanipulatie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten