woensdag, augustus 27, 2008

Trendanalyzer in iGoogleEen jaar geleden berichtte ik dat Google Trendanalyzer, een tool van Gapminder waarmee schitterende visualisaties zijn te maken, had gekocht. Google heeft het als gadget/plugin (de naam wisselt nog regelmatig) onder de naam Motion Chart beschikbaar gemaakt en niet zoals ik trachtte te voorspellen als standalone presentatie app.

Hier zie je de Motion Chart in actie in een voorbeeld van Google zelf. (Ik heb nog gezocht naar leuke datasets op swivel en many eyes, maar daar kon ik niet zo veel mee.)

Naast Motion Chart zijn er nog een aantal andere fraaie visualisaties van Google en andere partijen zoals gauges en heatmaps. Want Google stelt ook derden via de visualization api in de gelegenheid om gadgets te maken voor spreadsheets.

Het mooie van die gadgets in Google spreadsheets is dat je ze kunt tonen in iGoogle. Op deze manier kun je heel simpel, eenvoudige dashboards bouwen. In de komende posts zal ik wat verder ingaan op de mogelijkheden om Google in te zetten als Business Intelligence tool.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten